Икономистът Георги Ангелов смята, че Булгаргаз е избързал с фанфарите за

...
Икономистът Георги Ангелов смята, че Булгаргаз е избързал с фанфарите за
Коментари Харесай

Икономист посочи грешката на Булгаргаз

Икономистът Георги Ангелов счита, че " Булгаргаз " е избързал с " фанфарите " за поевтиняването на природния газ, когато бе оповестена осезаемо по-ниската цена на синьото гориво за октомври - с 30%

" Булгаргаз " не си свърши работата в точния момент и България към момента няма слотове на терминал за полутечен газ, от който да можем да купуваме от международния пазар. Ние купуваме от гръцки и други компании на цена, която те ни изискат ", сподели той в ефира на България Он Еър.
-->
" Вече шест месеца нямаме газ от " Газпром ", но не сме сключили дълготраен контракт с различен снабдител. Имаме контракт с Азербайджан, той беше подписан преди 10 години, само че той покрива една трета от нашите потребности. Другите две трети ги покриваме месец за месец. Един месец като е добър пазарът, е ниска цената, на другия месец, когато пазарът е сложен, незабавно се подвига цената двойно ", изясни Ангелов.

Обикновено декември е месецът с най-висока цена на природния газ.

" Имайте поради, че " Булгаргаз " взима междинната пазарна цена за целия месец, когато дефинира цената за януари, тъй че, имаме още две седмици и половина, в които, в случай че цената се задържи на високи равнища, това ще докара до още по-високо повишаване ", сподели още Ангелов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР